Voor al uw rijopleidingen ….

Geschiedenis

Neem contact met ons op.

Geschiedenis

Marijke van Dam en Dick Oudshoorn zijn broer en zus. Zij namen gezamenlijk de rijschool over van hun ouders, die dit bedrijf al in 1958 oprichten. Bijna 55 jaar traditie in gedegen rijlessen heeft inmiddels wel geleid tot een goede, maar gelukkig geen oudbollige reputatie. Rijschool Rijnland is een jonge, springlevende organisatie waar serieus les geven prima samen gaat met plezier.

Je kunt het bijna zo gek niet bedenken op het gebied van gemotoriseerd verkeer of Rijschool Rijnland geeft er les in. Ook chauffeursdiploma, verplichte scholing code 95 en taxirijbewijs behoren tot de mogelijkheden. Daarbij staat goede theoriekennis en praktijkervaring centraal, maar er wordt tevens niet voorbij gegaan aan het feit dat leren meteen ook leuk moet zijn.

Resultaten

Marijke en Dick zien het als belangrijkste opgave om hun leerlingen zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk een stukje extra zelfstandigheid mee te geven. Dat is namelijk een logisch gevolg van het behalen van een rijbewijs; je bent vervolgens toch wat minder afhankelijk als het om vervoer gaat. De wisselwerking tussen een instructeur en leerling is vaak bepalend voor het succes. Rijschool Rijnland investeert daarom eveneens veel in het zelf opleiden en inwerken van instructeurs. De instructeurs worden bijgeschoold volgens de laatste wijzigingen en staan open voor nieuwe lesmethodes, denk aan leerlingen met faalangst of autisme. Leerlingen verwachten immers meer dan een technische uitleg van de regels en een informele prettige sfeer is belangrijk.

Voor Rijschool Rijnland tellen daarom vooral de behaalde resultaten in aantallen tevreden klanten en niet zozeer de percentages. Omdat er hier ook ruimte en aandacht is voor minder mobiele mensen, en voor mensen die wat meer tijd nodig hebben om zaken goed onder de knie te krijgen, zijn leertrajecten wel eens wat langer. De voldoening is daarna evenredig groot als het cursisten dan toch gelukt is. Het doel is uiteindelijk om zo veel mogelijk mensen letterlijk en figuurlijk op de weg te helpen.

Mogelijkheden genoeg

Bij Rijschool Rijnland zijn alle soorten rijlessen mogelijk, meerdaagse of meerweekse opleidingen en de Rijopleiding In Stappen (RIS). Voor elke leerling is er een cursus op maat. De RIS leerwijze is een methode waar de leerling voor kan kiezen. Hierin zitten een viertal modules die de leerling stapsgewijs door de materie helpen. Ook dit heeft weer te maken met de bewuste keuze voor resultaatgericht leren.

De overzichtelijke werkwijze motiveert behoorlijk en is in ieders eigen tempo te volgen. Deze door het CBR aangeprezen rijopleiding garandeert behalve zo snel mogelijk resultaat, ook een veilig basis en een hoog slagingspercentage. Alle leerlingen die bij Rijschool Rijnland hebben leren rijden kunnen met een gerust hart de weg op. Dat is wel voor iedereen zo prettig …..