Voor al uw rijopleidingen ….

Autisme niet langer handicap voor de rijles

Mensen met Autisme, ADHD of verwante problemen zijn even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig voor iedereen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Wij hebben daarom gekozen om met onze rij-instructeurs uitgebreide trainingen te doorlopen om hiermee om te leren gaan.

Het vernieuwde rij-examen vraagt veel meer zelfstandigheid (dan voorheen) daarom is de huidige rij-opleiding voor leerlingen met een stoornis alleen maar zwaarder geworden. Ook voor rij-instructeurs is het moeilijker geworden om deze leerlingen de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden, maar met een goede samenwerking en inzet zal het goede resultaat er zeker komen.

Voor leerlingen met faalangst is het examentraject verbeterd sinds het CBR het faalangstexamen per 1 juni 2010 definitief heeft ingevoerd. Voor leerlingen met autisme is dit er helaas (nog) niet. In 2010 hebben instructeurs van onze rijschool, een gespecialiseerde training gevolgd ‘Omgaan met autisme in de rijles’, dit is speciaal voor het geven van rijles aan leerlingen met een aandoening uit het spectrum van autistische stoornissen, deze scholing wordt jaarlijks in het kort herhaald.
De instructeur verwerft basiskennis op het gebied van autisme en aanverwante problemen en inzicht in de meest voorkomende struikelblokken en valkuilen. Zowel leerlingen met autisme als cursisten met een ander soort informatieverwerkingsstoornis, bijvoorbeeld AD(H)D, blijken bijzonder veel baat te hebben bij deze aanpak.

Prijzen voor rijles autisme

Rijschool Rijnland biedt de autisme- en faalangstopleiding aan tegen de normale lesprijs, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Ook kan je bij autisme en faalangst kiezen tussen pakketten en losse lessen.
Er zal dus wat de prijs betreft geen verschil worden gemaakt tussen de reguliere of gespecialiseerde opleiding.

Wat kost het?

Bel of Mail ons Eigen Verklaring moet bij het CBR worden aangevraagd en betaald

Let Op:
Als u onder de 18 jaar u rijbewijs haalt, mag je alleen rijden met een begeleider.
Deze begeleider dient daarvoor een begeleiders pas aan te vragen .